Berichtje vanuit Koh Samui

11 augustus 2009 - Koh Samui, Thailand

Hallo allemaal!

Hier nog even een update van de laatste week.. zijn erg druk bezig geweest!

De trekkingtocht vorige week woensdag en donderdag was super, erg mooie natuur, mogen zwemmen in watervallen! Maar ook erg vermoeiend, berg opgelopen in de hitte om uiteindelijk aan te komen in een dorp van een of andere bergstam op 1 km hoogte. Hier hebben we met onze groep gegeten, geslapen en spelletjes gedaan. Verder hebben we onderweg op een olifant mogen rijden.. (lekker toeristisch!) en op de donderdag mogen raften over de rivier! Beide erg leuke en spannende activiteiten!

Donderdagavond toen we terug waren een vlucht genomen naar Bangkok, helaas een uur vertraging maar goed.. hadden via internet een overnachting geboekt bij een hotel in Bangkok met shuttle-service. Werden opgehaald en s'morgens weer terug gebracht, erg relaxed en goed geregeld. Lekker geslapen en waren uitgerust om weer verder te reizen!

Vrijdagochtend de 2e vlucht naar Krabi, dit keer wel optijd en aangekomen in Krabi de boot genomen naar het welbekende Koh Phi Phi Don. Tim was natuurlijk weer vergeten dat hij wel eens zeeziek wordt en moest dit weer de harde manier ontdekken :) Uiteindelijk na 1,5 uur en een wilde tocht over de zee aangekomen was het wel echt een schitterend eiland zoals je altijd had verwacht van een tropisch eiland. Zeewater helderder dan zwembadwater, witte stranden, palmbomen en de longtail-bootjes in het water.. Het zou kortom het paradijs kunnen zijn.. of dat is het ooit geweest.. momenteel wordt je overspoeld op de pier met verkopers die je appartementen of taxi-boten willen aansmeren.. overal zijn zogenaamde ' Tourist Information Balie's.. wel 10 naast elkaar.. die je alles en nog wat aansmeren.. kortom een goede VVV zou hier op zijn plaats zijn.. Maar gewoon doen alsof je oostindisch doof bent en doorlopen.. uiteindelijk een mooi hutje gevonden en daar de eerste nacht doorgebracht.. hutje was ook niet meer dan 4 bamboo muren met een dak.. en zoals overal hier in thailand je WC ongeveer een halve meter naast je toilet. Het dak hing ongeveer een halve meter boven de muren dus de wind waaide lekker door. Tim heeft heerlijk geslapen maar Mieke hoorde toch aantal keer spoken en had het idee dat het hutje onderhand al 4 eilanden verderop was beland met de storm s'nachts.

Achteraf benoemen we dit eiland ons pech-eiland.. of beter gezegd het pech-eiland van Tim..Ten eerste dus flink zeeziek geworden.. de dag erna hadden we een mooie boottocht rondom het eiland geboekt die voor de helft niet kon doorgaan vanwege de wilde golven aan een kant van het eiland.. Om zeeziekte te voorkomen heeft Tim zich op deze tocht tactisch achterop het bovendek geplaatst.. pal in de zon om vervolgens als een tomaat de boot te verlaten.. (maar niet zeeziek! joehoe!) Over enthousiast sprong Tim tijdens het kajakken door in een verlaten baai vanuit een boom het mooie water in.. maar omdat de baai dus een mooie rustig plekje was met geen stroming van het water hadden ook enkele honderden kleine kwallen zich  hier netjes genesteld en zat Tim dus naast de muggenbulten ook onder de kwallenbeten. Gelukkig maar kleine kwallen dus het deed vooral pijn, uitslag en na zo'n 5 uur was alles verdwenen.Verder kwamen we tijdens de boottocht bij een strand waar vele apen zaten.. erg leuk en ze waren ook niet bang voor ons.. en toen Mieke ons camera-tasje ook maar even 10 sec onbewaakt achterliet had een aap het lege tasje.. (welliswaar met 8 gb aan foto's!) al snel te pakken en ging ermee vandoor... Tim er snel achteraan met een peddel en stond uiteindelijk oog in oog met 3 woeste apen (aapjes.. ;) ) en swiepte met een soepele beweging dmv de peddel de tas uit de handen van de aap richting Mieke.. daarna dmv de peddel de apen op afstandhoudend weer op de vlucht! Dit alles onder toeschouwing van zo'n 30 andere mensen die dit schouwspel natuurlijk zeer vermakelijk vonden!

Aangezien we beide verbrand waren, en Tim geheel gegaard was besloten we toch maar te verhuizen naar een luxere hut met airco :) De dag erna nog het eiland zelf bekeken etc om in de namiddag de boot te nemen en verder te gaan. Het was echt een super mooi eiland maar echt veel te toeristisch momenteel! (en wij waren er in het laag seizoen!) En ohja.. de foto's zien er van het eiland altijd super uit.. maar er zijn echter maar een paar uur per dag dat het er zo mooi uitziet.. dat is namelijk met hoogtij.. bij laagtij liggen de boten op het droge, de rotzooi en koraal/stenen bloot en is het water zo'n 300 meter verderop!

De boot die we hadden genomen ging naar Railay, een soot schiereiland alleen te bereiken via de boot wederom, dat hebben we ook geweten.. ook hier weer laagtij en werden we zo'n 1000 meter van de kust gedropt. Moesten overstappen op een kleine longtail en vervolgens bracht dit ons tot 500 meter voor de kust.. konden we de rest lopen door water zo'n 40 cm hoog en vervolgens door de modder :) er was namelijk geen pier.. in dit geval was de backpack erg handig en hadden de mensen met koffers het een stukje lastiger.. Maar natuurlijk als je een super deluxe resort boekt komen ze je halen met een tractor dus stap je zo de tractor in.. wij als midrange-backpackers opzoek naar een resort voor weinig geld en dat ging makkelijk.. mooie bungalow met airco en zwembad voor 10 euro p/n. Railay is vooral een resort eiland, je hebt het oost- en westgedeelte. In het westen lagen de dure resorts aan het mooie strand. Het oostelijk strand was gewoonweg lelijk en hier lagen dus de goedkopere resorts en restaurant. :) Maar goed in minder dan 5 min ben je vanuit oost in west dus dat was geen probleem. Eerste dag lekker nog beetje uitgerust en de volgende dag een wilde tocht door de jungle gemaakt op eigen houtje om een verborgen lagune te bezoeken. Het had net geregend dus de klei was lekker nat. Om de lagune te bereiken moesten we eerst zo'n 100 meter vrijwel verticaal omhoog de rotsen op, en vervolgens weer omlaag! Levens gevaarlijk maar goed als je eenmaal halverwege bent keer je niet snel om. De laatste 50 meter waren echter heel eng en steil dus besloot Mieke toch maar niet te gaan. Tim natuurlijk toch verder en aangezien de lagune toch wel erg mooi was, mieke weer gaan halen en vervolgens samen aangekomen in de prive lagune! Hier lekker gezwommen en rondgekeken en toen weer naar een 45min de zelfde tocht terug :) Onderweg was de natuur erg mooi, slangen, grote spinnen en rondslingerende apen boven ons maakte de tocht erg leuk! De rest van de dag lekker op het strand gelegen en 's avonds lekker vroeg naar bed.Het begon toch al weer te kriebelen dus 's avonds maar een bootticket geboekt naar het volgende eiland!

Vanmorgen om 8uur liepen we alweer door de modder te ploeteren om het bootje te bereiken.. het lijkt wel alsof ze altijd met laagtij vertrekken en aankomen! Vervolgens droppen ze je ergens anders weer zo'n 500 meter van de kust dus konden we weer door de modder. Maar goed daarna stonden we weer met beide benen op het vaste land en zaten we weer voor het eerst in een busje! Ons werd verteld dat we  zo'n 3 uur met een bus van west naar oost zouden gaan, uiteindelijk moesten we zo'n 4 keer van busje veranderen om vervolgens aan te komen in het oosten van het zuiden van thailand.. (erg verwarrend maar goed.. daar moet je de kaart voor zien). Hier de boot genomen en na 1,5 uur kwamen we aan in Koh Samui!

Hier zijn we nu momenteel, wederom zijn er genoeg toeristen :) maar hier is het wel gezellig druk... we hebben een mooi hotel gevonden en wederom maar voor airco gekozen.. raken nu toch wel verwend.. en vanavond liggend aan het strand gedineerd! Zover we kunnen beoordelen geen last van getijden dus het strand en zee bleven erg mooi. Morgen zijn we vanplan een scooter te huren en het eiland te verkennen, er zijn verschillende watervallen, tempels en een of andere gemummificeerde monnik.. dus zijn benieuwd!

Het weer is tot nu toe nog erg goed geweest, hebben vrijwel geen last van regen gehad, alleen jammer dat de zee in het westen (phi phi en railay) erg wild was en hoge golven waren midden op zee in vergelijking met het droge seizoen waardoor sommige delen en baaien niet te bezoeken zijn. Verder aan het strand was de zee vonden wij erg rustig. Hier in het oosten (Koh Samui) is het weer zelfs beter en is de zee rustiger.

Groetjes Tim en Mieke

Foto's

Mieke-Jump-Picture
Mieke op het strand... druk schelpen aant zoeken
Strand railay
Strand railay

Rianne:
12 augustus 2009
Hey luitjes,

Jullie genieten er weer goed van zo te zien... Super!! Het ziet er weer geweldig uit. Nog heel veel plezier.
Groetjes Rianne

Laat een reactie achter

* Naam:
* E-mail: (wordt niet getoond)
Website: (optioneel)
* Reactie: